Recital “PINAZO en versos”

PINAZO en versos 02

Tots els participants al recital (Foto: Julio Montagut)

      Ahir diumenge, 29 de maig, a les 18,30 hores va tenir lloc al Teatre “Capitolio” de Godella, el recital “PINAZO en versos”, organitzat pel nostre Taller d’Història, dins dels actes commemoratius de l’Any Pinazo. Un recital poètic amb acompanyament musical i amb imatges, del que tant hem estat parlant al llarg dels darrers dies. Francesc-Andreu García “pakiu”, i jo mateix, membres de la Comissió de “Comunicació a la Xarxa” del THLG, hem portat uns dies d’aquells anomenats d’infart, amb molta més feina que si encara fórem treballadors en actiu, amb els assaigs, entrevistes a la ràdio, enganxada de cartells, repartiment d’invitacions, visites a la impremta, etc…

      Tanmateix, la veritat és que el resultat ha estat pel damunt de les expectatives (sobretot per l’afluència d’espectadors). Dic açò per la coincidència amb la processó del Corpus, que ens va agafar per sorpresa. La part artística la teníem assegurada, amb unes músiques precioses, arranjades i interpretades pels mestres de la corda del nostre poble, Salvador Caballer Tarín i José Antonio Ferrando “el Sevillano”, que han sorprès a molts per la qualitat artística que atresoren (alguns ja ho sabíem des de fa moltíssim temps). També s’ho va “currar” (encara que ens va fer patir una miqueta) Nerea San Félix, en la part de l’audiovisual, però el resultat final va quedar perfecte. La presentació de Cèsar Vercher va aportar moltes referències de la figura del pintor, i també dels poetes participants. El nostre company del Taller s’ho va preparar a fons, i després de la breu intervenció de “pakiu” i de la Regidora de Cultura, Tatiana Prades, a la que hem d’agrair la seua ajuda incondicional, va conduir l’acte de manera amena i àgil, que és el que havíem decidit entre tots els participants.

      Personalment, li vaig oferir a Tatiana (en nom del THLG) la possibilitat de fer una segona audició, si ens adjudiquen una data al llarg de l’any. La feina principal ja està enllestida, i tots els participants han manifestat la seua disposició a col·laborar de nou.

      El recital va estar gravat, per part de l’Ajuntament, i esperem oferir-vos ben aviat aquesta gravació.

      En finalitzar l’acte hi hagué una “picadeta” pels assistents, i va ser molt comentat el llibret de mà que es va repartir a l’entrada, amb un dibuix inèdit del pintor Ignasi Pinazo a la portada, gentilesa de la Casa Museu Pinazo, i especialment del nostre company del Taller, José Ignacio Casar Pinazo, a qui agraïm sincerament haver-nos facilitat la nostra tasca.

      Ací us deixem una miscel·lània amb les actuacions del recital. Les fotos (excepte que es diga el contrari) són del web de l’Ajuntament. Clicant ací les podeu veure totes.

PINAZO en versos 06

Francesc A. García “pakiu”, coordinador del recital

PINAZO en versos 09

Cèsar Vercher, presentador del recital

PINAZO en versos 11

El meu poema “Les Coves de Godella”

PINAZO en versos 37

J. Antonio Ferrando i Salvador Caballer en acció

 

PINAZO en versos 16

“Pujada de l’Ermita” per Dori Palencia

PINAZO en versos 18

“En la Casa Museo” -Antonio M. Herrera-

PINAZO en versos 20

“Pasqua” d’Eduard Marco Escamilla

PINAZO en versos 21

“Hort de llimeres” de Cèsar Vercher

PINAZO en versos 24

“Pinazo, pintor” de Carles Cano

PINAZO en versos 25

Ignasi Pinazo” del Vicent Andrés Estellés 

PINAZO en versos 33

Cloenda del recital amb tots els participants

PINAZO en versos 00

Imatge de tots els participants (Paco Aràndiga))

______________________________________________________________________________

Com he manifestat abans, esperem poder oferir-vos ben aviat, la gravació del recital…

***

Ací podeu llegir la notícia al web de l’Ajuntament de Godella:

http://www.godella.es/va/culture/report/poesia-musica-imatges-recordar-pinazo

Leave a Reply

*

error: Aquest contingut està protegit