L’autor, el president i el cap de l’Àrea de Publicacions.

PRESENTACIÓ DE «GODELLA PASO A PASO»

Amb una gran assistència de persones que ompliren el saló de Vila Eugènia, el Taller va celebrar el passat 17 de juny la presentació pública del segon número de la col·lecció Qüerns Monogràfics, «Godella paso a paso» Este era un acte llargament esperat que les circumstàncies de tots conegudes ens obligaven a endarrerir per tal de programar-lo per a quan fora possible garantir la normalitat més gran. I així va ser, i la ciutadania va respondre a la convocatòria. En «Godella paso a paso» Pedro Fernando Gálvez Gonzalo ens regala amb vint-i-cinc històries que transiten per diversos indrets i persones que conformen i han conformat el dia a dia de la vida en Godella. Pedro Fernando, amb el seu entusiasme i saber fer, ha arreplegat testimonis i documents i sobre ells ha elaborat estos 25 relats emprant un llenguatge expositiu àgil que fa de la seua lectura un plaer. Cal dir també que van acompanyats d’una gran quantitat de fotos i documents il·lustratius.
L’acte, presidit per Josep Vicent López Gil, s’encetà amb les paraules del nostre soci Genís Ruiz amb un parlament referit a la personalitat de l’autor destacant la seua dedicació a rescatar eixes xicotetes històries que solen acabar, si no troben al seu camí una persona com Pedro Fernando, en el bagul de l’oblit. A continuació el nostre president Josep Vicent López Gil destacà l’esforç que el Taller com a entitat du a terme per tal d’oferir «productes» com el presentat i fent esment a la necessària col·laboració de la ciutadania en qualsevol sentit per tal que puguem seguir per aquesta senda. Parlà també l’autor destacant algunes de les anècdotes que s’amaguen en el llibre i finalment prengué la paraula per tancar l’acte la regidora de Cultura, Tatiana Prades. Serien les 20:30 quan el saló començà a poc a poc a recobrar la seua habitual calma.

***

Del nostre corresponsal. (Jordi V. Durà)

Godella (L’Horta), 17 de juny de 2021

La presentació comptà amb una gran acollida del públic.

***

Cartell de l’acte de presentació

El proper dijous, 17 de juny, tindrà lloc al Centre d’Art “Villa Eugenia” del nostre poble, a les 19,30 hores, la presentació del llibre “Godella paso a paso”, editat pel Taller d’Història Local de Godella, dins de la col·lecció “Qüerns monogràfics”, del que és autor el nostre company Pedro Fernando Gálvez Gonzalo.

L’acte comptarà amb totes les mesures sanitàries vigents, i el llibre es podrà adquirir “in situ”. Així mateix, els socis del THLG podran retirar-lo al llarg de l’acte de la presentació, o bé quan finalitze.

Els interessats poden retirar les invitacions al següent enllaç:

https://www.taquillagodella.es/…/presentacio-del…/

Us esperem!!!

Asfaltat del Carrer Baró de Santa Bàrbara

Acabem la sèrie de pel·lícules sobre el nostre poble, amb aquesta que documenta gràficament l’asfaltat del Carrer Baró de Santa Bàrbara, en un temps que es van fer més actuacions en aquest aspecte.

A la breu pel·lícula, podem apreciar com han canviat les tècniques en aquestes dècades que han passat des de llavors. També crida l’atenció la manca de seguretat dels treballadors, tant per la vestimenta, com pel que toca a la salut en el treball. No duen ni guants, ni botes de seguretat, ni ulleres de seguretat, i a més a més van respirant tots els efluvis del quitrà.

Esperem que us agrade:

***

Àrea de Participació i Projecció Internàutica

Portada de la Crònica del Cinquantenari

Tercer lliurament de la sèrie de pel·lícules sobre el nostre poble que ens va deixar D. Ricardo García de Vargas, i que han estat recuperades per la Filmoteca de l’Institut Valencià de Cinematografia “Ricardo Muñoz Suay”.

En aquesta ocasió es tracta de la “Crònica del Cinquantenari”, i està datada l’any 1970. És interessant, sobretot per a reconèixer les persones que apareixen a la filmació, moltes de les quals ja no estan entre nosaltres.

Esperem que us agrade.

Ací podeu veure-la o descarregar-la:

***

Àrea de Participació i Projecció Internàutica

Vista panoràmica del nostre poble

Seguim amb la sèrie que començàrem el mes passat, amb les pel·lícules que ens va deixar Ricardo García de Vargas. Avui es tracta del segon lliurament, i és una pel·lícula amb el títol de “Godella”, que ens fa rememorar imatges de fa algunes dècades, on estan els mateixos llocs d’ara amb uns protagonistes que, molts d’ells, ja no es troben entre nosaltres.

***

Esperem que us agrade.

La Comissió

Des del Taller d’Història volem posar a l’abast dels nostres socis i del públic en general, una sèrie de pel·lícules en Super 8 (blanc i negre) de Don Ricardo García de Vargas, que han estat recuperades per la Filmoteca de l’Institut Valencià de Cinematografia “Ricardo Muñoz Suay”, i encara que la qualitat no és perfecta, pensem que és interessant per a poder veure persones conegudes, moltes de les quals, ja no hi són entre nosaltres.

Mamprendrem per la que presenta temes variats del poble. L’hem titulada “Varis”. Ací podeu veure-la o descarregar-la:

Esperem que ara que passem més temps en les nostres cases, siga del vostre interés aquesta iniciativa.

***

Àrea de Participació i Projecció Internàutica

COMUNICAT DEL TALLER D’HISTÒRIA A TOTS ELS SOCIS I SIMPATITZANTS:

Davant l’increment exponencial del nombre de contagis pel virus covid19 i atenent les recomanacions que a nivell general venen fent-se des de les autoritats de Salut Pública, des de hui i fins nou avís, el Local del Taller d’Història Local de Godella romandrà tancat a l’atenció pública. Qualsevol necessitat de contacte, deurà canalitzar-se pels medis que s’indiquen a la web així com per les xarxes socials. Gràcies per la seua comprensió.

La Junta Directiva

***

Felicitació nadalenca del Taller d’Història Local de Godella

“Des del Taller d’Història Local de Godella, acomiadem aquest maleït any, agraint el vostre seguiment, desitjant-vos un Bon Nadal i esperant comptar amb el vostre suport al 2021. Any que tant de bo ens permeta recuperar i compartir tot el que ens hem deixat enrere.”

La Junta Directiva

***

Una de les votacions de l’assemblea (Fotos: Jordi V. Durà)

El passat dissabte, 17 d’octubre va tenir lloc al Centre de Serveis Socials “Villa Teresita” del nostre poble, l’Assemblea General Ordinària de Socis/es Numeraris/es del Taller d’Història, presidida pel Vicepresident del mateix, Josep Vicent Llorens, en absència del President.

El Secretari, Cèsar Miguel Vercher va procedir a llegir l’ordre del dia, i a continuació es va procedir a l’aprovació de les actes de les assemblees (ordinària i extraordinària) celebrades el 15 de juny del 2019. Ambdues actes foren aprovades per unanimitat.

Acte seguit, el Tresorer, Vicent Estellés va informar del balanç econòmic de l’any 2019, així com del resum de pèrdues i guanys del mateix any, que va donar un resultat negatiu de 1200 €, un dèficit que estava assumit per les circumstancies adverses, les dispeses extraordinàries i la manca d’ingressos. El balanç va ser aprovat per unanimitat.

Intervenció del Tresorer

Aleshores, el Sr. Tresorer ens va informar del pressupost previst per a enguany, que s’ha ajustat als ingressos previstos (8400 €), que va qualificar d’austers en comparació als darrers anys. Les dispeses del funcionament normal del Taller es calculen en 2450 €, i a això hem d’afegir la publicació del monogràfic “Godella paso a paso”, del que es autor el nostre company Pedro Fernando Gálvez, que veurà la llum el proper mes de novembre, i també el DVD sobre el Centenari de l’Exposició del 1919, que hauria d’haver eixit l’any passat i que s’ha anat retardant per diversos motius. El pressupost també va estar aprovat per unanimitat pels socis presents.

En l’apartat de Precs i preguntes, va prendre la paraula Enrique Rodríguez-Bronchú, per informar de com està l’assumpte de l’esmentat DVD sobre el Centenari de l’Exposició. Ens va comunicar que ell té tot el material (gravacions, entrevistes, etc.) però que cal fer un guió i després procedir al muntatge. Va manifestar que Miquel Gago s’havia compromés a ajudar-lo, però així i tot, demanava la col·laboració als presents que tingueren experiència en aquestes tècniques. Al finalitzar la seua intervenció va manifestar que, donades les dates en que ens trobem, el DVD no podria estar a punt per a ser presentat fins l’any vinent.

Com no van haver-hi més intervencions, es va donar per finalitzada l’assemblea a les 11,20 hores, i es va decidir fer un recès fins les 12 hores, en que estava convocada l’Assemblea Extraordinària per a elegir la nova Junta Directiva del Taller d’Història.

Vista parcial de l’assemblea

L’Assemblea Extraordinària per a l’elecció de la nova Junta Directiva va començar amb puntualitat. El Sr. Secretari va llegir els noms dels membres de la candidatura presentada per a formar part de la nova Junta. Aquesta està encapçalada per l’actual President Josep Vicent López Gil i el Vicepresident Josep Vicent Llorens Serrano, comptant amb la novetat de la incorporació de Pedro Burguete i Isidro Bueno (aquesta nova saba que tant es necessita). La candidatura fou votada de forma unànime per tots els assistents, i es va comunicar que la composició de les Àrees es comunicarà pròximament als socis mitjançant els canals habituals.

A les 12,07 hores es va donar per finalitzada l’assemblea.

***

Assemblea General de Socis/es Numeraris/es

El proper dissabte, 17 d’octubre, tindrà lloc al saló d’actes del Centre de Serveis Socials (“Villa Teresita”), l’Assemblea General Ordinària dels Socis/es Numeraris/es del Taller d’Història Local de Godella, amb el següent Ordre del dia:

Assemblea General Ordinària de Socis/es Numeraris/es del TALLER D’HISTÒRIA LOCAL DE GODELLA.

Dia: Dissabte 17 d’octubre 2020.

Hora:  10’30 h en primera Convocatòria i 11’00 h en segona.

Lloc: Saló d’actes Serveis Socials (Villa Teresita)

ORDRE DEL DIA.

  1. Aprovació, si escau, de l’acta de l’Assemblea General Ordinària de Socis/es Numeraris/es  del dia 15 de juny de 2019.
  • Aprovació, si escau, de l’acta de l’Assemblea General Extraordinària de Soci/es Numeraris/es del dia 15 de juny de 2019.
  • Aprovació, si escau, del Balanç Econòmic de l’any 2019 i del Compte de Pèrdues i Guanys de l’any 2019.
  • Aprovació, si escau, del Pressupost de l’any 2020.
  • Precs i preguntes.

Josep Vicent López Gil                                                      César Miguel Vercher Palanca

        President.                                                                                  Secretari.

                                        Godella, a 5 d’octubre de 2020.

***

error: Aquest contingut està protegit