Imatge de Google

Des del Taller d’Història Local de Godella, volem anunciar que, després del tancament del nostre local social del passat mes de gener, amb motiu de la pandèmia, a partir de demà tornem a obrir-lo al públic, des de les 17 hores fins les 20 hores, tots els dimecres i dijous, per suposat, amb totes les normes vigents en l’actualitat de l’ús de la carasseta, la distància de seguretat i gel hidroalcohòlic, que anirem adaptant als nous canvis que es vagen produint.

Us esperem!

LA JUNTA DIRECTIVA

***

Portada del Cantals nº 39

Ens volem fer ressò de la nova publicació de la revista Cantals. En aquest número 39 compta amb els següents articles:

-“El campanar de l’església de Sant Bertomeu” de Pedro Fernando Gálvez.

-“Teatro para el r4ecuerdo” de Genís Ruiz.

-“El Pont de Coscollosa” de Jordi V. Durà.

-“Les vides esquinçades de la fossa 114 de Paterna” del Diari digital Vilaweb.

-“Guardes rurals a l’horta de Godella” de Pedro Fernando Gálvez.

-“Homenatge a Joan Peset Aleixandre en el 80 aniversari de la seua mort” de Genís Ruiz.

-“L’administració de Loteria nº 1 de Godella” de Pedro Fernando Gálvez.

També es dona notícia de la presentació dels llibres “Atovó” del nostre company Jordi V. Durà i del Qüerns monogràfic nº 2 “Godella paso a paso”, del també company del THLG Pedro Fernando Gálvez, així com la secció “Racó del President” i una ressenya de l’Assemblea General de socis, celebrada a l’Octubre del 2020, a càrrec de César Miguel Vercher, el nostre Secretari.

Ací teniu la versió en “pdf”:

Esperem que siguen del vostre interés.

***

Des del Taller d’Història Local de Godella continuem amb la digitalització d’alguns dels llibres més interessants per tots els que vulgueu conèixer la història del nostre poble.

En aquesta ocasió s’ha digitalitzat “El Teatro en Godella”, de Vicente Alonso Lloréns -1920-1984- publicat l’any 1993 per l’Ajuntament de Godella.

Ací podeu accedir a l’arxiu “pdf”:

L’autor, el president i el cap de l’Àrea de Publicacions.

PRESENTACIÓ DE «GODELLA PASO A PASO»

Amb una gran assistència de persones que ompliren el saló de Vila Eugènia, el Taller va celebrar el passat 17 de juny la presentació pública del segon número de la col·lecció Qüerns Monogràfics, «Godella paso a paso» Este era un acte llargament esperat que les circumstàncies de tots conegudes ens obligaven a endarrerir per tal de programar-lo per a quan fora possible garantir la normalitat més gran. I així va ser, i la ciutadania va respondre a la convocatòria. En «Godella paso a paso» Pedro Fernando Gálvez Gonzalo ens regala amb vint-i-cinc històries que transiten per diversos indrets i persones que conformen i han conformat el dia a dia de la vida en Godella. Pedro Fernando, amb el seu entusiasme i saber fer, ha arreplegat testimonis i documents i sobre ells ha elaborat estos 25 relats emprant un llenguatge expositiu àgil que fa de la seua lectura un plaer. Cal dir també que van acompanyats d’una gran quantitat de fotos i documents il·lustratius.
L’acte, presidit per Josep Vicent López Gil, s’encetà amb les paraules del nostre soci Genís Ruiz amb un parlament referit a la personalitat de l’autor destacant la seua dedicació a rescatar eixes xicotetes històries que solen acabar, si no troben al seu camí una persona com Pedro Fernando, en el bagul de l’oblit. A continuació el nostre president Josep Vicent López Gil destacà l’esforç que el Taller com a entitat du a terme per tal d’oferir «productes» com el presentat i fent esment a la necessària col·laboració de la ciutadania en qualsevol sentit per tal que puguem seguir per aquesta senda. Parlà també l’autor destacant algunes de les anècdotes que s’amaguen en el llibre i finalment prengué la paraula per tancar l’acte la regidora de Cultura, Tatiana Prades. Serien les 20:30 quan el saló començà a poc a poc a recobrar la seua habitual calma.

***

Del nostre corresponsal. (Jordi V. Durà)

Godella (L’Horta), 17 de juny de 2021

La presentació comptà amb una gran acollida del públic.

***

Cartell de l’acte de presentació

El proper dijous, 17 de juny, tindrà lloc al Centre d’Art “Villa Eugenia” del nostre poble, a les 19,30 hores, la presentació del llibre “Godella paso a paso”, editat pel Taller d’Història Local de Godella, dins de la col·lecció “Qüerns monogràfics”, del que és autor el nostre company Pedro Fernando Gálvez Gonzalo.

L’acte comptarà amb totes les mesures sanitàries vigents, i el llibre es podrà adquirir “in situ”. Així mateix, els socis del THLG podran retirar-lo al llarg de l’acte de la presentació, o bé quan finalitze.

Els interessats poden retirar les invitacions al següent enllaç:

https://www.taquillagodella.es/…/presentacio-del…/

Us esperem!!!

Asfaltat del Carrer Baró de Santa Bàrbara

Acabem la sèrie de pel·lícules sobre el nostre poble, amb aquesta que documenta gràficament l’asfaltat del Carrer Baró de Santa Bàrbara, en un temps que es van fer més actuacions en aquest aspecte.

A la breu pel·lícula, podem apreciar com han canviat les tècniques en aquestes dècades que han passat des de llavors. També crida l’atenció la manca de seguretat dels treballadors, tant per la vestimenta, com pel que toca a la salut en el treball. No duen ni guants, ni botes de seguretat, ni ulleres de seguretat, i a més a més van respirant tots els efluvis del quitrà.

Esperem que us agrade:

***

Àrea de Participació i Projecció Internàutica

Portada de la Crònica del Cinquantenari

Tercer lliurament de la sèrie de pel·lícules sobre el nostre poble que ens va deixar D. Ricardo García de Vargas, i que han estat recuperades per la Filmoteca de l’Institut Valencià de Cinematografia “Ricardo Muñoz Suay”.

En aquesta ocasió es tracta de la “Crònica del Cinquantenari”, i està datada l’any 1970. És interessant, sobretot per a reconèixer les persones que apareixen a la filmació, moltes de les quals ja no estan entre nosaltres.

Esperem que us agrade.

Ací podeu veure-la o descarregar-la:

***

Àrea de Participació i Projecció Internàutica

Vista panoràmica del nostre poble

Seguim amb la sèrie que començàrem el mes passat, amb les pel·lícules que ens va deixar Ricardo García de Vargas. Avui es tracta del segon lliurament, i és una pel·lícula amb el títol de “Godella”, que ens fa rememorar imatges de fa algunes dècades, on estan els mateixos llocs d’ara amb uns protagonistes que, molts d’ells, ja no es troben entre nosaltres.

***

Esperem que us agrade.

La Comissió

Des del Taller d’Història volem posar a l’abast dels nostres socis i del públic en general, una sèrie de pel·lícules en Super 8 (blanc i negre) de Don Ricardo García de Vargas, que han estat recuperades per la Filmoteca de l’Institut Valencià de Cinematografia “Ricardo Muñoz Suay”, i encara que la qualitat no és perfecta, pensem que és interessant per a poder veure persones conegudes, moltes de les quals, ja no hi són entre nosaltres.

Mamprendrem per la que presenta temes variats del poble. L’hem titulada “Varis”. Ací podeu veure-la o descarregar-la:

Esperem que ara que passem més temps en les nostres cases, siga del vostre interés aquesta iniciativa.

***

Àrea de Participació i Projecció Internàutica

COMUNICAT DEL TALLER D’HISTÒRIA A TOTS ELS SOCIS I SIMPATITZANTS:

Davant l’increment exponencial del nombre de contagis pel virus covid19 i atenent les recomanacions que a nivell general venen fent-se des de les autoritats de Salut Pública, des de hui i fins nou avís, el Local del Taller d’Història Local de Godella romandrà tancat a l’atenció pública. Qualsevol necessitat de contacte, deurà canalitzar-se pels medis que s’indiquen a la web així com per les xarxes socials. Gràcies per la seua comprensió.

La Junta Directiva

***

error: Aquest contingut està protegit