Presentació del llibre “El Sagrado, la historia de sus historias”, de Paz Llombart.

El Coordinador de l’Àrea de Publicacions, Genís Ruiz Montesinos, ens ha fet arribar la crònica de la presentació del llibre. Ací la teniu:

El passat dijous 3 de maig, es va presentar en Godella, el llibre “El Sagrado, la historia de sus historias”de Paz Llombart, que ha sigut molts anys professora d’història en el centre. L’acte tingué lloc al saló del propi col·legi Sacre Cor, amb una sala plena d’assistents, majoritàriament antics i antigues alumnes, pares i mares de l’escola, professorat i en general persones interessades en l’esdevenir d’esta institució ja centenària a Godella. Va fer la presentació de l’acte i de l’autora, el nostre company del Taller Vicent Senent.

El llibre fa un repàs a les diverses etapes d’ocupació de l’espai, primer com a probable vila romana i després com una alqueria islàmica. L’edifici primitiu ja en el segle XIV, va ser a castell senyorial dels diversos senyors de Godella i Rocafort, després vila de descans de la burgesia valenciana del segle XIX, i en 1.898 comprat per les monges de l’ordre francesa del Sacre Cor per a col·legi amb règim d’alumnes internes i externes, hospital de guerra republicà al període 1936-39, quarter militar franquista en la immediata postguerra i finalment la restauració com a col·legi, que perdura fins els nostre dies.

També es va fer un repàs a l’evolució del model educatiu, des dels temps de la fundadora Magdalena Sofia, fins el present i s’aporten interessants documents inèdits de la història de la institució, íntimament lligada a la història contemporània de la nostra població.

En el Cantals nº 40, publicació del Taller d’Història Local de Godella, l’autora ens va avançar la preparació d’este llibre, que finalment ha vist la llum. L’import de la venda d’estos exemplars anirà destinada a una finalitat benèfica.

Genís Ruiz Montesinos (Coordinador de lÀrea de Publicacions i Comunicació del THLG).

***

Leave a Reply

*

error: Aquest contingut està protegit