Passejada pel secà amb el CEIP “Cervantes”

PASSEJADA CERVANTES 05

El nostre president explicant als alumnes la vida al secà (Foto: THLG)

Us adjunte la ressenya que ens ha fet arribar el nostre president, de la darrera de les passejades organitzades pel THLG:

“El passat dimarts, dia 19 de maig, vàrem fer la passejada pel secà amb els alumnes de 6è del CEIP “Cervantes” de Godella, com venim fent des de fa ja uns anys, com una activitat dins de la seua assignatura de “Coneixement del Medi”.

La pretensió és que les xiquetes i xiquets coneguen la part del secà, quines utilitats tenien en temps antics per als nostres avantpassats i com aquestes han anat canviant amb els pas dels segles, especialment al darrer i l’actual, i això ha anat també transformant el territori.

 La passejada va començar al peu de la “Torreta del Pirata”, anant a cercar des d’aquell lloc, el Camí de Camarena i el Camí dels Negres, passant per on presumiblement estaria l’Ermita Nova, per anar al Camí d’Ermita Nova i des d’ell al Camí de les Masies,  des de on dirigir-se fins el “Mas de Dondai”, on amablement sempre ens deixen un espai per poder esmorzar i descansar un poc. Desprès seguirem el camí del “Mas del Rellotger” fins arribar al “Camí de les Pedreres” per poder vorer la “Pedrera Gran” des del mateix camí, ja què l’accés dintre no és possible, en ser propietat privada i no existir pel moment acords amb els propietaris que pugen fer-la visitable. Ja per finalitzar anàrem fins a l’explanada del Cementeri per a tornar al Col·legi”.
torre del pirata

La “Torre del Pirata” quan encara estava sencera, lloc on va començar la passejada (Foto: Arxiu THLG)

Esperem que aquestes activitats tan interessants pels estudiants del nostre poble, tinguen una continuïtat en el temps…

 ***

MÉS FOTOS:

PASSEJADA CERVANTES 03

Més explicacions del nostre President (Foto: THLG)

PASSEJADA CERVANTES 02

Els alumnes del CEIP “Cervantes” sota l’atenta mirada del “presi” (Foto: THLG)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PASSEJADA CERVANTES 08

Vista de “Les Pedreres” (Foto: THLG)

***

Leave a Reply

*

error: Aquest contingut està protegit