Homenatge a Dª Amparito (Desembre 2013)

Homenatge Dª Amparito 02

Foto (Andreu García): Dª Amparito “fent memòria” d’aquells anys

Fa més d’un any (concretament en desembre de 2013), els antics alumnes de Dª “Amparito”, mestra dels pàrvuls a l’Escola del Molí, li vam retre un merescut homenatge per la seua dedicació de tota una vida ensenyant als més menuts les primeres beceroles. L’acte va estar organitzat per Ximo Vives, i per altres antics alumnes, i comptàrem amb la col·laboració de Josep Manuel Palau al piano i de Josep Aparicio “Apa”, que va interpretar amb la seua magnífica veu uns versets que vaig compondre per a l’ocasió.

Homenatge Dª Amparito 06

Foto (Andreu García): Josep Aparicio “Apa” cantant els meus versets

Al finalitzar l’acte li lliuràrem a la nostra mestra una placa amb una inscripció d’agraïment, i ens dirigírem tots a l’antiga classe dels “cagonets”, on gaudírem d’un refrigeri en el que va col·laborar l’Ajuntament del nostre poble, que va estar representat per l’alcalde Josep Manel San Félix. Després vam improvisar sota la direcció de Palau, una versió del poema “Evocació” del meu llibre “L’espill de l’orb”, amb la veu de l’Apa i els cors dels presents. Ximo Vives va fer un vídeo, que ací podeu veure, i amb el que volem sumar-nos com a entitat cultural del poble a aquell merescut homenatge.

El Taller d’Història Local de Godella reconeix la gran tasca d’aquesta dona en uns temps tan difícils, i recolzem la proposta de que el carrer que hi ha a nom del seu marit (Don Tomás) siga compartit també per ella.

Homenatge Dª Amparito 04

Foto (Andreu García): Els assistents a les escales del Molí (tot un clàssic)

Més informació:

http://lespilldelorb.blogspot.com.es/2013/12/homenatge-d-amparito.html

 ***

Leave a Reply

*

error: Aquest contingut està protegit