Assemblea de la FIECOV

Els participants en l’Assemblea (Foto: FIECOV)

El passat dissabte va tenir lloc l’assemblea anual de FIECOV, de la que el nostre Taller d’Història Local forma part. El nostre President va estar representat pel nostre company Genís Ruiz Montesinos. A continuació podeu llegir el comunicat de la Secretaria de Comunicació de la Federació.

COMUNICAT DE LA SECRETARIA DE COMUNICACIÓ DE LA FIECOV:

La Federació d’Idecos obre una etapa esperançadora per al bienni 17-18

Dotzena i mitja de comarques valencianes han fet costat al full de ruta de FIECOV i enceten un munt de projectes

Procedents dels quatre punts cardinals del territori valencià, la Federació d’Instituts d’Estudis Comarcals del País Valencià, ha celebrat l’assemblea anual que, en aquesta ocasió, ha servit per revitalitzar aquesta infraestructura associativa que aglutina ara mateix a dotzena i mitja de centres d’estudis i instituts d’estudis comarcals d’arreu el País Valencià.

En el decurs de la reunió, s’ha aprovat el full de ruta per al bienni 2017 – 2018 i s’han sentat les bases fermes d’aquesta infraestructura cultural que malda per fer-se un forat des dels anys huitanta del segle passat i que, no ha estat fins ara que s’ha aconseguit, amb el suport de les administracions públiques valencianes.

En aquest sentit, l’esmentat full de ruta preveu la convocatòria d’uns premis d’investigació adreçats a estudiants de batxillerat d’arreu el País Valencià, que comptaran amb el suport de la Institució Alfons el Magnànim i Caixa Popular.

Igualment, a més de signar un conveni marc amb la Universitat de València Estudi General, amb qui manté llaços ferms des de fa un sexenni, l’assemblea de FIECOV ha decidit tendir ponts amb la resta d’universitats valencianes a fi de facilitar l’osmosi entre aquestes institucions formatives, i els idecos del País Valencià amb objecte d’oferir llocs d’estudi i recerca, perquè els investigadors i les investigadores universitàries puguen realitzar pràctiques, si així ho desitgen, a les comarques on hi ha aquesta infraestructura cultural i social.

No es descarta però, dins d’aquest full de ruta biennal, l’organització d’un aplec perquè els joves investigadors i les joves investigadores, intercanvien experiències i treballs realitzats arreu les comarques valencianes, mitjançant el suport dels centres d’estudi i el instituts d’estudis comarcals.

Finalment, l’assemblea de FIECOV ha aprovat per unanimitat, l’adscripció d’aquesta Federació a la Coordinadora de Centres d’Estudis de parla catalana i a l’Institut Ramon Muntaner, amb qui ampliarà els serveis que en l’actualitat reben els idecos del País Valencià en l’àmbit de l’assessorament legal, projectes de recerca i disseny i maquetació de revistes i publicacions, entre d’altres.

L’Assemblea agraí públicament la concessió del premi “Recercat” al president de FIECOV, Josep Vicent Frechina, al temps que aprovava bastir un manifest de suport a les revindicacions existents en la societat valenciana en favor del tren i les estructures ferroviàries per a les comarques de la Safor, la Marina, la Foia de Bunyol i l’Alcoià, la restauració del paisatge a la comarca de la Serrania, la necessitat de posar en valor el patrimoni immaterial del País Valencià, la necessitat d’atendre les comarques despoblades que constitueixen la “Lapònia valenciana” i donar suport a la recerca en el seu ampli ventall.

SECRETARIA DE COMUNICACIÓ

***

Leave a Reply

*

error: Aquest contingut està protegit