Acte de presentació de la partitura “Simfonia Diana Caçadora”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto meua: Josep Vicent López, César Vercher i Robert Ferrer

El passat dimarts, 5 de maig, va tenir lloc (com estava programat) la presentació de la partitura i el CD de la Simfonia “Diana Caçadora”. L’acte es va celebrar al Centre d’Art “Villa Eugenia” a les 20,30 hores, i encara que l’assistència no va ser la que esperàvem, no es podem queixar donades les circumstàncies (potser la data no fóra la més adequada).

Tanmateix, si que comptàrem amb la presència de l’alcaldessa de Godella, Eva Sanchis, que va pronunciar un breu discurs, enaltint la tasca del Taller d’Història, i encoratjant-nos a mantenir aquesta trajectòria de recuperació del nostre patrimoni cultural, com és el cas del compositor Rigoberto Cortina Gallego, que va néixer al nostre poble a la meitat del segle XIX, i que només fa quatre dies (com aquell qui diu) estava pràcticament a l’anonimat.

DIANA

L’alcaldessa va rebre el CD de mans de Robert Ferrer (Foto: premsa Godella)

 A continuació, el nostre company César Vercher Palanca, que va exercir de presentador, ens va fer una breu semblança de la vida del compositor, i també de l’obra tan important que s’ha anat recuperant, i que abarca una gran varietat de gèneres, tant de música religiosa com de profana.

 Després va prendre la paraula el President del THLG, que va anunciar el projecte de fer un gran concert dedicat al nostre compositor. Acte seguit, va cedir la paraula a Robert Ferrer Llueca, investigador i músic de Faura, que és un dels màxims “culpables” de que s’haja recuperat la figura i l’obra de Rigoberto Cortina. Va agrair a l’alcaldessa i al Taller d’Història el recolzament que sempre li han donat per dur endavant la seua investigació. Estava prevista també la presentació del seu llibre “Rigoberto Cortina Gallego (1843-1920). Vida y obra a la luz de las fuentes documentales”, publicat per la Institució “Alfons el Magnànim”, del que Josep Vicent López, president del Taller d’Història Local de Godella, és l’autor del pròleg. Robert Ferrer ens va informar de que en breus dies estarà a l’abast de tot el públic, mentre que el CD de la sèrie “Retrobem la nostra música” on es troba la “Sinfonía Diana Cazadora”, gravat per l’Orquestra “Casino Musical” de Godella, amb la concertino Pilar Mor, i la direcció del mateix Robert Ferrer, es pot baixar gratuïtament del web de la Diputació de València.

Clicant a continuació sobre el títol, podeu accedir a la gravació: SIMFONIA DIANA CAÇADORA

 L’acte va ser acomiadat per César Vercher, que va donar les gràcies a tots els assistents, convidant-los a escoltar un fragment de la Simfonia “Diana Caçadora” del compositor godellenc. També es va repartir entre el públic el “Cantals” extraordinari  que hem publicat sobre el nostre insigne paisà.

***

 Godella (l’Horta), 5 de maig del 2.015

DIANA

La taula presidencial de l’acte (Foto: premsa Godella)

ACÍ PODEU LLEGIR LA NOTÍCIA AL WEB DE L’AJUNTAMENT:

Cliqueu ací!!!

***

Leave a Reply

*

error: Aquest contingut està protegit