Xerrada sobre Corell al col·legi EPLA

Pedro Fernando Gálvez dirigint-se als alumnes (Foto: Amparo Gálvez)

El divendres, dia 26 de maig va tindre lloc a les 11,30 hores, una xerrada dirigida als alumnes del col·legi EPLA (estudiants d’ESO), sobre la figura de José Corell, mestre i pintor, que va exercir de professor de dibuix a l’esmentada escola els darrers anys de la seua vida, amb la intenció de donar-los a conèixer la importància de la seua obra docent i artística, així com la qualitat humana que atresorava.

Aprofitant el 36è Concurs de dibuix i pintura “José Corell”, que el col·legi ha convocat de forma ininterrompuda des de l’any següent al traspàs del pintor, i gràcies a la invitació del professor José Romero, que va promoure la xerrada, el nostre Taller d’Història va estar representat per Julio Montagut, Coordinador de l’Àrea de Publicacions i Comunicació, i Pedro Fernando Gálvez, un dels autors del llibre “José Corell Benavent, maestro y pintor”, que va encetar la col·lecció dels Querns Monogràfics del nostre Taller d’Història. També comptàrem amb la participació emocionada dels familiars del pintor (la seua filla Cloti i el seu gendre Julio Pla).

Els membres del THLG amb Cloti Corell (Foto: Amparo Gálvez)

La xerrada es va realitzar a l’aula de Plàstica del pavelló d’ESO, i va mamprendre amb la presentació del professor José Romero, que també va ser alumne de Corell. Va precisar que fou ell el que va ocupar el seu lloc en la classe de dibuix amb motiu de la seua mort. Va posar una mica en antecedents als alumnes, i va cedir la paraula a Cloti Corell, la filla del pintor, que tota emocionada, va donar les gràcies al col·legi per haver-se mantingut fidels a la memòria del seu pare. També va dir unes breus paraules Julio Pla, el gendre de Corell. A continuació, Julio Montagut va explicar breument als alumnes les funcions del Taller d’Història Local, posant a la seua disposició la nostra biblioteca, per a qualsevol treball que hagen de fer, relacionat amb la història local o comarcal.

Finalment, va prendre la paraula el nostre company Pedro Fernando Gálvez, que va exposar una breu semblança de la vida del mestre, i també va fer un recorregut per les obres de Corell que es poden contemplar al nostre poble. Fent servir un “Power Point”, els alumnes van poder conèixer de primera mà el que el nostre company va anomenar “Ruta Corell” que compren les obres del pintor en la Parròquia de Sant Bertomeu, l’Ermita del Salvador, i el Seminari de Sant Josep, a l’EPLA, ben a prop del lloc on estaven. Va contar algunes anècdotes interessants, com ara els retrats dels nadons del poble en el fresc de la Parròquia, i també la del quadre del Cor de l’església del Seminari de Sant Josep, que a l’instal·lar un orgue l’any 1961, va ser modificat per adaptar-lo al refectori dels seminaristes, on es troba en l’actualitat. Va finalitzar la seua intervenció, anunciant la possibilitat de fer una segona part del llibre sobre Corell, amb les obres que han anat apareixent (sobretot de col·leccions privades) als darrers temps.

El director del centre, José Díaz, que també va ser alumne de José Corell, va clausurar l’acte, parlant de les seues vivències amb el pintor del que també fou company i amic, recordant sobretot la seua afició a la pesca, i ressaltant la seua paciència amb els alumnes i el seu tracte afectuós amb tothom.

Una gran persona i un gran artista, que mereix el nostre reconeixement més sincer.

***

Leave a Reply

*

error: Aquest contingut està protegit