Publicació del Cantals nº 30

portada30

Portada del Cantals nº 30

Destaquem d’aquest nou “Cantals”, que ja és el nº 30, les seccions habituals: (Racó del President, amb una carta oberta del “vicepresident” en aquest cas, Informe de l’Àrea Jurídica-Administrativa, amb el Reglament per a la concessió d’honors i de distincions, Informe de l’Àrea Econòmica amb el balanç de la situació al llarg de l’Exercici 2015, una reflexió molt interessant de Jordi V. Durà, Coordinador de l’Àrea d’Arxius, sobre “La fosca era digital”, i una breu ressenya de l’Assemblea General Ordinària de Socis/es, que es va celebrar el passat 11 de juny al local del nostre Taller).

A continuació, pren protagonisme l’Any Pinazo, amb cròniques de la Nit dels “mayos”, que van dedicar “Els Claveles Rojos” al gran pintor, amb una creació per a l’ocasió, que vaig tenir l’honor de composar. Al “Cantals” podeu llegir les lletres sense cap errada (per cert). També està la crònica del recital “PINAZO en versos”, que férem al Teatre “Capitolio” uns quants artistes i col·laboradors, que estem una mica folls per l’art. Torne a donar les gràcies, encara que sé que ells no volen ni això. Tots ho fan per “amor a l’art”…  Ambdues cròniques són meues, i és veritat que, com sóc un dels protagonistes, potser l’objectivitat no és la que caldria.

També hi ha una crònica del nostre company Pedro-Fernando Gálvez Gonzalvo sobre el lliurament del 5è Guardó “El Poblet”, que el Grup de Danses va lliurar al “Casal de la Pau”, en la persona del seu “alma mater”, José Antonio Bargues Marco, que la veritat és que mereix tot el que puguem fer-li al seu honor, per agrair la seua tasca.

Seguint amb l’any Pinazo, tenim una ressenya del nostre secretari Toni Portilla sobre el concurs de pintura “Pinazo a l’escola”, on el nostre Taller d’Història Local va participar com a organitzador.

Després tenim una altra ressenya sobre la novel·la que el nostre company i col·laborador del Taller, Guillermo Pascual ha publicat, amb el títol de “EGNATIVS”, del que també férem una entrada al nostre web.

Ja per finalitzar, un interessant article de Pedro-Fernando Gálvez Gonzalvo sobre la Reial Séquia de Montcada, al seu pas per Godella, amb les aportacions de Toni Torà Giner (guarda d’aigües), i de Luis Aliaga, Síndic del nostre poble de la RAM des de l’any 2012.

Com podeu veure, una oferta interessant, en la que he trobat a faltar alguna crònica de les jornades que van tenir lloc amb motiu del 75è aniversari de l’afusellament del Dr. Peset Aleixandre, organitzades pel grup del nostre poble “Paraules contra l’oblit”. Com vaig fer algunes entrades, tant en aquest web del Taller, com al meu blog “NOVES LLUNES”, ací us deixe els enllaços:

75è aniversari de l’afusellament de Joan B. Peset Aleixandre

Primeres Jornades “Juan B. Peset Aleixandre”

 

http://novesllunes.blogspot.com.es/2016/06/homenatge-al-doctor-peset-aleixandre-un.html

 

I ací teniu el “Cantals” nº 30 en format “pdf”:

Cantals_30

BON ESTIU!!!

© Francesc Arnau i Chinchilla

***

Leave a Reply

*

error: Aquest contingut està protegit