Portada de la Crònica del Cinquantenari

Tercer lliurament de la sèrie de pel·lícules sobre el nostre poble que ens va deixar D. Ricardo García de Vargas, i que han estat recuperades per la Filmoteca de l’Institut Valencià de Cinematografia “Ricardo Muñoz Suay”.

En aquesta ocasió es tracta de la “Crònica del Cinquantenari”, i està datada l’any 1970. És interessant, sobretot per a reconèixer les persones que apareixen a la filmació, moltes de les quals ja no estan entre nosaltres.

Esperem que us agrade.

Ací podeu veure-la o descarregar-la:

***

Àrea de Participació i Projecció Internàutica

Vista panoràmica del nostre poble

Seguim amb la sèrie que començàrem el mes passat, amb les pel·lícules que ens va deixar Ricardo García de Vargas. Avui es tracta del segon lliurament, i és una pel·lícula amb el títol de “Godella”, que ens fa rememorar imatges de fa algunes dècades, on estan els mateixos llocs d’ara amb uns protagonistes que, molts d’ells, ja no es troben entre nosaltres.

***

Esperem que us agrade.

La Comissió

Des del Taller d’Història volem posar a l’abast dels nostres socis i del públic en general, una sèrie de pel·lícules en Super 8 (blanc i negre) de Don Ricardo García de Vargas, que han estat recuperades per la Filmoteca de l’Institut Valencià de Cinematografia “Ricardo Muñoz Suay”, i encara que la qualitat no és perfecta, pensem que és interessant per a poder veure persones conegudes, moltes de les quals, ja no hi són entre nosaltres.

Mamprendrem per la que presenta temes variats del poble. L’hem titulada “Varis”. Ací podeu veure-la o descarregar-la:

Esperem que ara que passem més temps en les nostres cases, siga del vostre interés aquesta iniciativa.

***

Àrea de Participació i Projecció Internàutica

COMUNICAT DEL TALLER D’HISTÒRIA A TOTS ELS SOCIS I SIMPATITZANTS:

Davant l’increment exponencial del nombre de contagis pel virus covid19 i atenent les recomanacions que a nivell general venen fent-se des de les autoritats de Salut Pública, des de hui i fins nou avís, el Local del Taller d’Història Local de Godella romandrà tancat a l’atenció pública. Qualsevol necessitat de contacte, deurà canalitzar-se pels medis que s’indiquen a la web així com per les xarxes socials. Gràcies per la seua comprensió.

La Junta Directiva

***

Felicitació nadalenca del Taller d’Història Local de Godella

“Des del Taller d’Història Local de Godella, acomiadem aquest maleït any, agraint el vostre seguiment, desitjant-vos un Bon Nadal i esperant comptar amb el vostre suport al 2021. Any que tant de bo ens permeta recuperar i compartir tot el que ens hem deixat enrere.”

La Junta Directiva

***

Assemblea extraordinària del Taller d’Història (octubre 2020)

Enguany, el Taller d’Història Local de Godella no tancarem per vacances de Nadal. Estarem els dimecres 23 i 30 de desembre, i també el dijous 7 de gener a disposició dels socis i del públic en general, al nostre local social, en els horaris de costum.

Per suposat, amb totes les mesures de seguretat i els protocols anti-Covid que ens marquen les autoritats a cada moment.

Moltes gràcies, i Bon Nadal a tothom!

La Junta Directiva

***

Una de les votacions de l’assemblea (Fotos: Jordi V. Durà)

El passat dissabte, 17 d’octubre va tenir lloc al Centre de Serveis Socials “Villa Teresita” del nostre poble, l’Assemblea General Ordinària de Socis/es Numeraris/es del Taller d’Història, presidida pel Vicepresident del mateix, Josep Vicent Llorens, en absència del President.

El Secretari, Cèsar Miguel Vercher va procedir a llegir l’ordre del dia, i a continuació es va procedir a l’aprovació de les actes de les assemblees (ordinària i extraordinària) celebrades el 15 de juny del 2019. Ambdues actes foren aprovades per unanimitat.

Acte seguit, el Tresorer, Vicent Estellés va informar del balanç econòmic de l’any 2019, així com del resum de pèrdues i guanys del mateix any, que va donar un resultat negatiu de 1200 €, un dèficit que estava assumit per les circumstancies adverses, les dispeses extraordinàries i la manca d’ingressos. El balanç va ser aprovat per unanimitat.

Intervenció del Tresorer

Aleshores, el Sr. Tresorer ens va informar del pressupost previst per a enguany, que s’ha ajustat als ingressos previstos (8400 €), que va qualificar d’austers en comparació als darrers anys. Les dispeses del funcionament normal del Taller es calculen en 2450 €, i a això hem d’afegir la publicació del monogràfic “Godella paso a paso”, del que es autor el nostre company Pedro Fernando Gálvez, que veurà la llum el proper mes de novembre, i també el DVD sobre el Centenari de l’Exposició del 1919, que hauria d’haver eixit l’any passat i que s’ha anat retardant per diversos motius. El pressupost també va estar aprovat per unanimitat pels socis presents.

En l’apartat de Precs i preguntes, va prendre la paraula Enrique Rodríguez-Bronchú, per informar de com està l’assumpte de l’esmentat DVD sobre el Centenari de l’Exposició. Ens va comunicar que ell té tot el material (gravacions, entrevistes, etc.) però que cal fer un guió i després procedir al muntatge. Va manifestar que Miquel Gago s’havia compromés a ajudar-lo, però així i tot, demanava la col·laboració als presents que tingueren experiència en aquestes tècniques. Al finalitzar la seua intervenció va manifestar que, donades les dates en que ens trobem, el DVD no podria estar a punt per a ser presentat fins l’any vinent.

Com no van haver-hi més intervencions, es va donar per finalitzada l’assemblea a les 11,20 hores, i es va decidir fer un recès fins les 12 hores, en que estava convocada l’Assemblea Extraordinària per a elegir la nova Junta Directiva del Taller d’Història.

Vista parcial de l’assemblea

L’Assemblea Extraordinària per a l’elecció de la nova Junta Directiva va començar amb puntualitat. El Sr. Secretari va llegir els noms dels membres de la candidatura presentada per a formar part de la nova Junta. Aquesta està encapçalada per l’actual President Josep Vicent López Gil i el Vicepresident Josep Vicent Llorens Serrano, comptant amb la novetat de la incorporació de Pedro Burguete i Isidro Bueno (aquesta nova saba que tant es necessita). La candidatura fou votada de forma unànime per tots els assistents, i es va comunicar que la composició de les Àrees es comunicarà pròximament als socis mitjançant els canals habituals.

A les 12,07 hores es va donar per finalitzada l’assemblea.

***

Assemblea General de Socis/es Numeraris/es

El proper dissabte, 17 d’octubre, tindrà lloc al saló d’actes del Centre de Serveis Socials (“Villa Teresita”), l’Assemblea General Ordinària dels Socis/es Numeraris/es del Taller d’Història Local de Godella, amb el següent Ordre del dia:

Assemblea General Ordinària de Socis/es Numeraris/es del TALLER D’HISTÒRIA LOCAL DE GODELLA.

Dia: Dissabte 17 d’octubre 2020.

Hora:  10’30 h en primera Convocatòria i 11’00 h en segona.

Lloc: Saló d’actes Serveis Socials (Villa Teresita)

ORDRE DEL DIA.

 1. Aprovació, si escau, de l’acta de l’Assemblea General Ordinària de Socis/es Numeraris/es  del dia 15 de juny de 2019.
 • Aprovació, si escau, de l’acta de l’Assemblea General Extraordinària de Soci/es Numeraris/es del dia 15 de juny de 2019.
 • Aprovació, si escau, del Balanç Econòmic de l’any 2019 i del Compte de Pèrdues i Guanys de l’any 2019.
 • Aprovació, si escau, del Pressupost de l’any 2020.
 • Precs i preguntes.

Josep Vicent López Gil                                                      César Miguel Vercher Palanca

        President.                                                                                  Secretari.

                                        Godella, a 5 d’octubre de 2020.

***

Assemblea a “Villa Teresita”

Es convoca l’Assemblea General de Socis/es Numeraris/es amb caràcter Extraordinari per al dia 17 d’octubre de 2020, en “Villa Teresita” (Godella), a les 11:15 hores en primera convocatòria i a les 11:45 hores en segona convocatòria i amb tot cas al finalitzar l’Assemblea General de Socis/es Numeraris/es que amb caràcter Ordinari es celebrarà el mateix dia.

Ordre del dia de l’Assemblea General Extraordinària:

 • Elecció de la nova Junta Directiva

NOTA: Podran presentar-se com a candidats/es a la Junta Directiva tos el Socis/es Numeraris/es d’acord amb els requisits i forma establerts en els articles 59 al 64 dels Estatus del Taller D’Història Local de Godella.

El President                                                                             El Secretari

Josep Vicent López Gil                                                        Cèsar Vercher  Palanca        

***

Portada del Cantals nº 38

Ara ha estat més d’un any, tot el temps que ha tardat aquest Cantals nº 38 en veure la llum. La pandèmia ha estat un dels motius, però sobretot notem les absències, com la d’Ismael i Julio, que sempre ens encoratjaven per a treure les publicacions endavant.

Dit això, comunicar-vos que, en aquest Cantals, comptem amb els següents reportatges:

 • Un dolç record: Xocolates Llorens, de Godella.
 • L’eclipsi de Sol de 1905.
 • Els serenos de Godella, una professió dormida en l’oblit.
 • Centenari de Rigoberto Cortina.
 • Nou disc d’Apa “Cançons a banda”, gravada amb la Banda del Casino Musical de Godella.
 • Assemblees ordinària i extraordinària, i renovació de la Junta Directiva.
 • Obituari, a la memòria d’Ismael Llorens Santamaría i Rafael Falomir Sancho.

També podeu trobar els espais habituals, com ara, “El racó del President”, “Anuncis”, etc..

Clicant ací podeu accedir a la versió en “pdf”:

***

error: Aquest contingut està protegit