Després del parèntesi estiuenc, i malgrat les circumstàncies adverses, avui dimecres 16 de setembre, com vam anunciar al nostre darrer comunicat d’aquest web, hem tornat a mamprendre la nostra tasca, i ho fem amb totes les mesures sanitàries que les autoritats ens recomanen a cada moment.

Els horaris seran els de sempre.

Moltes gràcies per la vostra fidelitat!

***

El Taller d’Història Local de Godella romandrà tancat amb motiu de les vacances d’estiu fins el dia 16 de setembre, en que obrirem les portes del nostre local, si la situació de la pandèmia ho permet, (esperem que sí).

Tornarem amb les mateixes ganes de sempre per continuar la nostra tasca.

Tanmateix, sempre us podeu adreçar a qualsevol membre de la Junta Directiva, si sorgeix alguna qüestió urgent.

***

Donada l’evolució positiva de la pandèmia de la Covid-19, us anunciem la reobertura del nostre local a partir de dimecres dia 17 de juny.

Els horaris seran els habituals, és a dir: dimecres i dijous, de 17 a 20 hores.

Volem fer-ho amb la prudència i responsabilitat suficients per salvaguardar la seguretat de tots, i per a això informem que a l’entrada del local col·locarem un dispensador de gel hidroalcohòlic per al rentat de mans i que l’ús de mascareta serà obligatori sempre que no es puga guardar la distància aconsellada de 2 metres.

Caldrà concertar cita prèvia, i podeu fer-ho, mitjançant la nostra pàgina de Facebook, també pel correu electrònic que figura a la web, o bé trucant al telèfon 609630718.

***

Taller d’Història Local de Godella

COMUNICAT DE LA JUNTA DIRECTIVA DEL THLG

1r.- L’actual manament de la Junta Directiva hauria de finalitzar, segons el Estatuts vigents, el proper 17 del mes en curs. El Reial Decret 463/2020 que regulava l’Estat d’Alarma deia: “los plazos de prescripción y caducidad de cualesquiera acciones y derechos quedarán suspendidos durante el plazo de vigencia del Estado de Alarma y, en su caso, de las prórrogas que se adoptaren”.

A la disposició addicional es diu que els terminis hauran d’estendre’s tants dies com ha estat en vigor l’Estat d’Alarma.

Les diverses pròrrogues han mantingut aquesta disposició fins el RD 537/2020 de 23 de maig, que al seu article 10 diu: “con efectos desde el 4 de junio de 2020, se alzará la suspensión de los plazos de prescripción y caducidad de derechos y acciones”. Han sigut 82 dies. Per tant, la data de finalització del manament de la Junta Directiva serà el 7 de setembre de 2020.

En votació telemàtica, que serà refrendada a la primera reunió presencial que es puga celebrar, s’acordà acollir-nos a aquest RD per prorrogar el manament de l’actual Junta Directiva.

2n.- Els nostres Estatuts diuen a l’article 57 que la Junta Directiva podrà prorrogar el seu manament 60 dies, per la qual cosa l’actual Junta Directiva estarà en funcions aquests seixanta dies.

Com a conclusió cal dir que la Junta Directiva ha aprovat, en votació telemàtica, que haurà de ser referendada, acollir-se a aquesta possibilitat per tal de poder preparar tota la documentació escaient de l’Assemblea General Extraordinària de Socis, en la qual es tractarà el punt de les eleccions a la Presidència de l’Associació. Alhora la JD espera no esgotar el termini i celebrar l’Assemblea al llarg del mes d’octubre de 2020.

Godella, 10 de juny de 2020

***

Imatge de Google

Acomplint allò que diu el Reial Decret 463/2020 del dia 14-03-2020, el Taller d’Història Local de Godella suspén qualsevol activitat presencial a la seua seu, fins que les autoritats alcen l’estat actual d’alarma o al menys s’alce la limitació de moviments a les persones. 

Açò vindrà a suposar el tancament de la seu fins el pròxim 1 d’Abril, dimecres següent al termini de quinze dies marcat al decret esmentat.

TALLER D'HISTÒRIA LOCAL DE GODELLA

***

Rafa Falomir en una imatge de Facebook

Ens ha deixat el nostre amic i company Rafael Falomir Sancho, Rafa per a tots. Soci del Taller des dels seus inicis, va formar part de la Junta Directiva en varies legislatures, formant part posteriorment d’altres òrgans de l’Associació.

Fins sempre Rafa!

TALLER D'HISTÒRIA LOCAL DE GODELLA

***

El nostre company Ismael Llorens Santamaría

Avui al Taller d’Història Local de Godella estem de dol.

El nostre company Ismael Llorens Santamaría, ens ha deixat quan encara tenia tantes coses amb les que regalar-nos. Les seues col·laboracions fent la maquetació de les publicacions del Taller sempre han estat inestimables i desinteressades. També recordarem la seua vesant com a activista i defensor dels drets de les persones amb discapacitat, i impulsor del Moviment de Vida Independent.

Gràcies per tot, amic Ismael!!!

La vida és així de dura, i quan menys t’ho esperes…

Descanse en Pau, i des d’ací acompanyem en el sentiment a la família i els amics.

TALLER D’HISTÒRIA LOCAL DE GODELLA

Avui per la vesprada les seues despulles restaran al Tanatori de Godella, i demà divendres, a les 12 hores es celebrarà una misa al mateix Tanatori.

Godella, 27 de febrer de 2020

***

Per mamprendre aquest any 2020, posem a l’abast de tots els socis i simpatitzants del Taller d’Història, els programes de festes del nostre poble des de que van ser publicats per l’Ajuntament de Godella. Aquest període va començar l’any 1969, per tant ja fa més de cinquanta anys.

També hi ha el programa de les festes de l’any 1954, que va patrocinar l’ajuntament amb motiu del Bicentenari de la Parròquia de Sant Bertomeu.

Clicant ací podeu accedir als arxius en “pdf”:

PROGRAMES DE FESTES

***

Felicitació nadalenca del THLG

El nostre local romandrà tancat per les vacances nadalenques fins el dia 8 de gener del 2020.

Pintant pels carrers del poble

Des del Taller d’Història Local de Godella continuem amb la digitalització d’alguns dels llibres més interessants per tots els que vulgueu conèixer la història del nostre poble.

En aquesta ocasió s’ha digitalitzat “Godella y los Pinazo”, de D. Ricardo García de Vargas, publicat l’any 1968. Es tracta d’un estudi sobre els artistes (tan vinculats a Godella), que va realitzar l’autor per a la conferència inaugural del curs d’aquell any de la Secció de Cronistes Oficials del Centre de Cultura Valenciana.

Ací podeu accedir a l’arxiu “pdf”:

Esperem que us agrade.

***

error: Aquest contingut està protegit