Imatge de Google

Acomplint allò que diu el Reial Decret 463/2020 del dia 14-03-2020, el Taller d’Història Local de Godella suspén qualsevol activitat presencial a la seua seu, fins que les autoritats alcen l’estat actual d’alarma o al menys s’alce la limitació de moviments a les persones. 

Açò vindrà a suposar el tancament de la seu fins el pròxim 1 d’Abril, dimecres següent al termini de quinze dies marcat al decret esmentat.

TALLER D'HISTÒRIA LOCAL DE GODELLA

***

Rafa Falomir en una imatge de Facebook

Ens ha deixat el nostre amic i company Rafael Falomir Sancho, Rafa per a tots. Soci del Taller des dels seus inicis, va formar part de la Junta Directiva en varies legislatures, formant part posteriorment d’altres òrgans de l’Associació.

Fins sempre Rafa!

TALLER D'HISTÒRIA LOCAL DE GODELLA

***

El nostre company Ismael Llorens Santamaría

Avui al Taller d’Història Local de Godella estem de dol.

El nostre company Ismael Llorens Santamaría, ens ha deixat quan encara tenia tantes coses amb les que regalar-nos. Les seues col·laboracions fent la maquetació de les publicacions del Taller sempre han estat inestimables i desinteressades. També recordarem la seua vesant com a activista i defensor dels drets de les persones amb discapacitat, i impulsor del Moviment de Vida Independent.

Gràcies per tot, amic Ismael!!!

La vida és així de dura, i quan menys t’ho esperes…

Descanse en Pau, i des d’ací acompanyem en el sentiment a la família i els amics.

TALLER D’HISTÒRIA LOCAL DE GODELLA

Avui per la vesprada les seues despulles restaran al Tanatori de Godella, i demà divendres, a les 12 hores es celebrarà una misa al mateix Tanatori.

Godella, 27 de febrer de 2020

***

Per mamprendre aquest any 2020, posem a l’abast de tots els socis i simpatitzants del Taller d’Història, els programes de festes del nostre poble des de que van ser publicats per l’Ajuntament de Godella. Aquest període va començar l’any 1969, per tant ja fa més de cinquanta anys.

També hi ha el programa de les festes de l’any 1954, que va patrocinar l’ajuntament amb motiu del Bicentenari de la Parròquia de Sant Bertomeu.

Clicant ací podeu accedir als arxius en “pdf”:

PROGRAMES DE FESTES

***

Felicitació nadalenca del THLG

El nostre local romandrà tancat per les vacances nadalenques fins el dia 8 de gener del 2020.

Pintant pels carrers del poble

Des del Taller d’Història Local de Godella continuem amb la digitalització d’alguns dels llibres més interessants per tots els que vulgueu conèixer la història del nostre poble.

En aquesta ocasió s’ha digitalitzat “Godella y los Pinazo”, de D. Ricardo García de Vargas, publicat l’any 1968. Es tracta d’un estudi sobre els artistes (tan vinculats a Godella), que va realitzar l’autor per a la conferència inaugural del curs d’aquell any de la Secció de Cronistes Oficials del Centre de Cultura Valenciana.

Ací podeu accedir a l’arxiu “pdf”:

Esperem que us agrade.

***

Nicolau Primitiu (autor de l’estudi)

Continuem amb la digitalització d’algunes de les publicacions més importants sobre la història de Godella.

En aquest cas, es tracta d’un estudi sobre el nostre poble, que va publicar l’Ajuntament de Godella, i del que és autor l’historiador i gran prohom valencià, Nicolau – Primitiu Gómez i Serrano. Desconeixem la data exacta de la seua publicació.

Més endavant anirem incorporant altres obres amb la finalitat de que els nostres socis i el públic interessat, tinguen més fàcil l’accés a la història del nostre poble.

Ací podeu accedir a l’arxiu en “pdf”:

***

Renovació del conveni amb l’Ajuntament

Després del parèntesi estiuenc, i malgrat les circumstàncies adverses, avui dimecres 18 de setembre, com vam anunciar al nostre darrer comunicat d’aquest web, hem tornat a mamprendre la nostra tasca, i ho fem amb la bona notícia de que el passat 11 de setembre s’ha renovat el Conveni amb l’Ajuntament del nostre poble.

Programa de la Setmana de la Mobilitat

A més a més, també voldríem destacar que, malgrat que el programa de l’Ajuntament no ho esmente, la “Setmana de la Mobilitat” compta amb la participació del nostre Taller d’Història, que sempre ha fet la passejada pel poble (demà dijous a les 17,30 h.) amb el “savoir faire” i la gran erudició en la història del poble del nostre president.

I ja per acabar, tan sols volem dir que estarem com sempre oberts a totes les propostes que ens feu arribar.

***

Portada del Cantals nº 37

Després d’un any, tornem a publicar la nostra revista “Cantals”, que en el seu nº 37 ha volgut retre-li un xicotet homenatge al que va ser el seu màxim impulsor, Julio Montagut.

A més a més, comptem amb els següents reportatges:

  • Una de pel·lis.
  • “Peset, la raó d’un poble” a Rocafort.
  • Eugeni Català i Barrachina, guardó “El Poblet” d’enguany.
  • “Pastisseria Bomboneria Castillo”, més de 100 anys endolçant la vida als godellencs.
  • Julio Montagut Marqués (semblança biogràfica).

També podeu trobar els espais habituals, com ara, “El racó del President”, “Notícies”, etc..

Clicant ací podeu accedir a la versió en “pdf”:

***

Imatge de Google

El Taller d’Història Local de Godella romandrà tancat amb motiu de les vacances d’estiu fins el 18 de setembre, dia en que obrirem de nou les portes.

Tornarem amb més forces que mai, per continuar amb la nostra tasca.

Tanmateix, sempre es podeu adreçar a qualsevol dels membres de la Junta, si sorgeix algun assumpte urgent.

Imatge de Google

***

error: Aquest contingut està protegit