Lliurament del XI Guardó “El Poblet”

Acte del lliurament

El passat diumenge 11 de desembre, a les 19 hores, es va lliurar el XIé Guardó “El Poblet” al Teatre “Capitolio” de Godella. Aquesta distinció, que lliura el Grup de Danses homònim, distingeix cada any a persones o entitats que s’hagen destacat pel seu compromís amb la cultura i la vida social en general del nostre poble. En aquesta ocasió es va atorgar a Vicent Senent Valls, gran prohom de la cultura i la història, que va fomentar des de la seua faceta de professor. A més a més, va estar el principal impulsor del Taller d’Història Local, que va fundar al costat d’altres persones.

Va estar presentat per Agustí Ferrando Sancho, que va fer una breu aproximació a la personalitat del Vicent, tant a l’aspecte personal com acadèmic. Després, el Grup de Danses “El Poblet” ens va oferir una mostra de cants i balls populars a càrrec d’alguns dels seus integrants, amb l’acompanyamet del magnífic grup de corda, i amb la gran personalitat artística i humana del seu president, Josep Aparicio “Apa”, que va lliurar a continuació l’esmentat guardó a Vicent Senent, que va rebre una gran ovació del públic assistent.

Vicent Senent agraïnt la concessió del guardó

A continuació, el guardonat va fer un discurs magistral, fent un repàs basat, sobretot, en les seues experiències pedagògiques com a professor de la Història d l’Art, i dels seues viatges pertot arreu del món, que sovint aprofitava després per fer més amenes les seues classes. Molts dels que escoltàrem el seu discurs vam sentir enveja per no haver tingut l’ocasió de gaudir del seu mestratge. També ens va sorprendre quan ens va parlar de la seua gran aficció a la música en general, especialment a la popular, i encara més a les flautes de canya, com ell va dir, sense cap component que no vinga directament de la terra. Ens va parlar amb passió de la seua recerca d’aquests instruments per diversos continents, com ara Amèrca, Àfrica, Europa i Àsia. Ja per concloure, va agrair al Grup de Danses la seua distinció, i també a totes les persones que han col·laborat amb ell al llarg de la seua trajectória professional i vital.

El Grup de Danses “El Poblet”, amb tots els participants a l’acte, van ser els encarregats de concloure’l.

¨¨

¨Conclussió de l’acte

Leave a Reply

*

error: Aquest contingut està protegit