El Taller serà homenatjat a les Trobades 2015

Dotze anys després que Rosanna Pastor presentara les Trobades d’Escoles en Valencià al Pavelló Municipal, Godella tornarà a acollir aquesta festa de l’ensenyament públic, en valencià i de qualitat. Els preparatius per a la fita que tindrà lloc del 19 al 26 d’abril ja han començat. Dimecres passat (10 de desembre), es van triar els cartells que il·lustraran l’edició número vint-i-huit de les Trobades. Desenes de representants dels centres de tota la comarca es van reunir al saló d’actes de Villa Teresita amb les obres del seu alumnat. Després d’una molt renyida votació, el cartell elaborat pels menuts del col·legi Ninos de Meliana, va ser l’elegit per donar imatge a la carpeta de l’esdeveniment mentre que per a la del cartell general, de manera més clara, va ser triat el treball realitzat per Rubén García (3er d’ESO del col·legi Sant Bartomeu).

La programació per a la l’esdeveniment també s’està tancant ja. En la setmana cultural hi haurà, com ja és habitual, una persona o entitat homenatjada i, en aquesta ocasió serà el Taller d’Història Local de Godella el col·lectiu a qui es retrà un reconeixement especial per la seua tasca. El 17 d’abril tindrà lloc el sopar en què es lliurarà el guardó al THLG.

L’endemà serà el torn dels premis Sambori i de la música. Al concert jove actuaran Atzembla, Besugo, Fanecades i Va de bó –i Skatuttipresto per confirmar.

Del 17 al 26 d’abril s’obrirà l’exposició de Carles Salvador.

«Les Trobades d’Escoles en Valencià tornaran a Godella i això és un immens orgull i una gran responsabilitat com a alcaldessa –assegurà Sanchis– el viatge de les Trobades per les comarques valencianes farà parada a Godella amb una gran festa per la llengua lúdica i reivindicativa que visualitza l’autoestima lingüística i reclama als responsables institucionals que fem del valencià la llengua pròpia i oficial d’ús normal per a tots i per a tot».

Leave a Reply

*

error: Aquest contingut està protegit