Darrers actes de l’Any Pinazo al mes de novembre

DSC_5100

Els membres del THLG a la Casa Museu Pinazo (Foto: Jordi V. Durà)

El passat 12 de novembre (dissabte), el Taller d’Història Local de Godella, i d’altres persones, vam estar convidats per la Casa Museu Pinazo al concert que, amb el títol de “Ignacio Pinazo: Analogías sonoras” es va celebrar a l’antic estudi del pintor. Ací podeu veure el programa:

Listener

2231 - Pinazo en música, Analogies sonores, Casa Museu Pinazo (23)

El solista amb els compositors (Foto: Jordi V. Durà)

Les obres eren totes de música contemporània, i el solista (tot un talent musical del nostre poble) va fer servir un instrument que, mai no havia vist ni escoltat (pense), però va ser tot un encert, malgrat la meua deficient formació en aquest tipus de música, el poder fer un paral·lelisme amb la pintura de Pinazo. De ben segur que a la seua època era tan incomprès com els compositors que ens van presentar les seues obres, basades amb els seus quadres.

En acabar, se’ns va servir un refrigeri a càrrec d’Asun i dels seus fills (El nostre company José Ignacio es trobava de viatge de treball per terres castellanes).

2235 - Pinazo en música, Analogies sonores, Casa Museu Pinazo (27)

El THLG agraint a a la Casa Museu Pinazo la seua deferència (Foto: Jordi V. Durà)

L’altre esdeveniment del mes, amb un protagonisme molt especial del nostre Taller, va estar la segona representació del recital “PINAZO en versos”, en aquesta ocasió a la ciutat de València. Ací us deixe la crònica que he publicar al meu blog “NOVES LLUNES”:

El passat dimecres, 16 de novembre, va tenir lloc a les 19 hores, després de molts entrebancs, dubtes i ensurts, la segona audició del recital “PINAZO en versos”, que havíem interpretat al Teatre “Capitolio” de Godella, a la vesprada del dia 29 de maig.

En aquesta ocasió, també comptàrem amb la col·laboració del col·lectiu “Concilyarte”, de la ciutat de València, i gràcies a ells, hem pogut fer aquest recital al cap i casal, que era la nostra intenció, després de veure el resultat al nostre poble. Gràcies  a ells, també vam enriquir el recital amb les seues aportacions poètiques: (“El guardavía” de Mila Villanueva, “La Alameda” d’Ana Noguera, i els dos poemes de l’Alba Fluixà: “Autoretrat” i “Pinazo”). També és seu el mèrit d’haver fet l’espectacle a la Fundació SGAE, que ens va facilitar el seu teatre i els seus mitjans per a que tot sortís la mar de bé.

D’altra banda, malgrat que la base del recital era la mateixa que al primer, també cal destacar l’aportació inestimable de Leti García, que va afegir a les imatges de Nerea les seues pròpies, i que va aconseguir que tot estigués on calia (parlant de les imatges sobretot).
No cal ni esmentar, que l’aportació dels músics (Salvador Caballer Tarín i Josep Antoni Ferrando) va estar una de les branques fonamentals de que el recital fos tot un èxit (almenys qualitatiu), el mateix que va passar al recital de Godella. Ells van triar els temes pels nous poemes, com havien volgut les poetesses.
pinazo 2.0 01

Recitant el poema d’Estellés “Ignasi Pinazo” (Foto: Jordi V. Durà)

També vam poder gravar l’esdeveniment, gràcies a l’aportació de Dori, i ací podeu veure el resultat tots els que, per qualsevol raó, no vau poder estar al nostre costat:

Ja per finalitzar, cal agrair (com no?) al nostre Taller d’Història Local, i molt especialment al Coordinador de Publicacions, Julio Montagut. Gràcies al seu esforç s’ha fet el llibret amb els poemes, les imatges i les composicions del recital. Ací el podeu veure:

Ara tan sols resta una altra embranzida per dur el recital a altres terres del territori (Castelló, Alacant, Barcelona, Palma, Madrid…). El següent pas seria dur-ho a Nova York, Londres, París, etc… això sí! amb traducció simultània. Però la veritat és que no són bons temps per a la Lírica…
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“PINAZO en versos 2.0” (Foto: Dori Palencia)

I ja per finalitzar la relació dels esdeveniments de l’Any Pinazo del mes de novembre, dir-vos que es va inaugurar el passat dia 3, al Museu l’Almodí de la ciutat de València l’exposició “El desnudo en la obra de Pinazo”, que es podrà visitar fins el 8 de Gener de 2017, i que s’afegeix a les que ja estaven en actiu, i a les que properament vindran.

© Francesc Arnau i Chinchilla

***

Leave a Reply

*

error: Aquest contingut està protegit