El passat 12 de novembre (dissabte), el Taller d’Història Local de Godella, i d’altres persones, vam estar convidats per la Casa Museu Pinazo al concert que, amb el títol de “Ignacio Pinazo: Analogías sonoras” es va celebrar a l’antic estudi del pintor. Ací podeu veure el programa:
Les obres eren totes de música contemporània, i el solista (tot un talent musical del nostre poble) va fer servir un instrument que, mai no havia vist ni escoltat (pense), però va ser tot un encert, malgrat la meua deficient formació en aquest tipus de música, el poder fer un paral·lelisme amb la pintura de Pinazo. De ben segur que a la seua època era tan incomprès com els compositors que ens van presentar les seues obres, basades amb els seus quadres.
En acabar, se’ns va servir un refrigeri a càrrec d’Asun i dels seus fills (El nostre company José Ignacio es trobava de viatge de treball per terres castellanes).
L’altre esdeveniment del mes, amb un protagonisme molt especial del nostre Taller, va estar la segona representació del recital “PINAZO en versos”, en aquesta ocasió a la ciutat de València. Ací us deixe la crònica que he publicar al meu blog “NOVES LLUNES”:
El passat dimecres, 16 de novembre, va tenir lloc a les 19 hores, després de molts entrebancs, dubtes i ensurts, la segona audició del recital “PINAZO en versos”, que havíem interpretat al Teatre “Capitolio” de Godella, a la vesprada del dia 29 de maig.
En aquesta ocasió, també comptàrem amb la col·laboració del col·lectiu “Concilyarte”, de la ciutat de València, i gràcies a ells, hem pogut fer aquest recital al cap i casal, que era la nostra intenció, després de veure el resultat al nostre poble. Gràcies a ells, també vam enriquir el recital amb les seues aportacions poètiques: (“El guardavía” de Mila Villanueva, “La Alameda” d’Ana Noguera, i els dos poemes de l’Alba Fluixà: “Autoretrat” i “Pinazo”). També és seu el mèrit d’haver fet l’espectacle a la Fundació SGAE, que ens va facilitar el seu teatre i els seus mitjans per a que tot sortís la mar de bé.
Ja per finalitzar, cal agrair (com no?) al nostre Taller d’Història Local, i molt especialment al Coordinador de Publicacions, Julio Montagut. Gràcies al seu esforç s’ha fet el llibret amb els poemes, les imatges i les composicions del recital. Ací el podeu veure:
I ja per finalitzar la relació dels esdeveniments de l’Any Pinazo del mes de novembre, dir-vos que es va inaugurar el passat dia 3, al Museu l’Almodí de la ciutat de València l’exposició “El desnudo en la obra de Pinazo”, que es podrà visitar fins el 8 de Gener de 2017, i que s’afegeix a les que ja estaven en actiu, i a les que properament vindran.
© Francesc Arnau i Chinchilla
***