Convocatòria Reunió Centenari Pinazo

pinazo 01

“La creu del Molí a Godella” quadre de Pinazo. (Museu de Belles Arts de València).

El nostre Taller d’Història convoca una reunió oberta a totes aquelles persones i entitats que vulguen aportar propostes per a participar en aquest important esdeveniment, que tindrà lloc al llarg del proper any.

Ací podeu llegir la carta oberta del nostre President:

CENTENARI DEL TRASPÀS D’IGNACIO PINAZO CAMARLENCH.

L’any que s’albira horitzó enllà, el propvinent 2016, farà cent anys des que Pinazo faltà.

Resulta difícil trobar un verb que situe la realitat d’aquesta absència perquè Pinazo, ni ens deixà, ni va marxar, ni hem estat orfes de la seua presència.

Sí, els seus coetanis temporals deixaren de veure’l físicament; els carrers, places i racons del nostre poble, de tenir sentiments, ben segur  tirarien a faltar la seua presència prenent apunts de la realitat o escrivint les notes que després transformava i traslladava al llenç o a la “tablilla”.

Però crec que podem afirmar que mai ha deixat d’estar entre nosaltres i amb nosaltres. M’atreviria a dir més i, és possible que hom ho haja escrit abans, tant se val; en el temps, reduint la qüestió, podem afirmar sense por a equivocar-nos que la Godella d’ara, la que coneguem i tant valorem, és el resultat, en una part important, de la presència i de la residència d’Ignacio Pinazo Camarlench a Godella.

Existeix una Godella abans de Pinazo, que continua existint mentre hi resideix, i una altra Godella que comença a crear-se al llarg de tota la seua estada al nostre poble, però que pren força després del seu traspàs i manifesta el seu desig durant les Exposicions que es feren molts pocs anys després de la seua mort.

Una Godella que, amb el pas dels anys, ha reafermat la seua vocació i el seu compromís amb tot allò que estiga relacionat no només amb les arts sinó amb la CULTURA, amb tota l’extensió i amb tot significat que aquest terme abasta.

Conscients que, segurament, hi haurà moltes coses més importants que es faran no només a Godella sinó per tot arreu de les terres valencianes, especialment impulsades per les institucions governamentals i les entitats acadèmiques, el Taller d’Història Local de Godella vol estar-hi i fer partícip al poble, al nostre poble, d’aquest esdeveniment per la qual cosa volem fer alguns actes i algunes activitats al llarg de 2016. Aquests actes i aquestes activitats no desitgem que siguen només nostres sinó del conjunt dels ciutadans i ciutadanes de Godella.

Per tant, el pròxim dia 16 de Novembre, dilluns, a les 22 hores, farem una reunió oberta al nostre Local,  Plaça de l’Horta nº 1 Baix – esquerra -veure plànol-.

https://www.google.es/maps/search/pla%C3%A7a+de+l’horta,+godella/@39.6343746,0.948766,21z

Oberta vol dir que hi esteu convidats qualsevol persona, siga o no soci o sòcia del Taller, que vulga participar amb nosaltres en les activitats i en els actes que puguem acordar dur endavant. Algunes idees es comentaren a la darrera reunió de Junta Directiva del Taller, les quals posaren damunt la taula a la reunió per  tal de compartir-les amb aquelles que els que hi vindreu pugueu aportar-hi.

Pinazo-IVAM-Museo-Bellas-Artes

Quadre de Pinazo a l’IVAM

Fins la nit del pròxim dia 16 de novembre.

Us esperem!!!

***

ººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººººº

Leave a Reply

*

error: Aquest contingut està protegit