Àrea de Publicacions i Comunicació

L’Àrea de Publicacions i Comunicació del Taller d’Història Local de Godella es congratula, amb el poble godellenc perquè, per fi, hem aconseguit posar dues publicacions importants en marxa:

-QÜERNS – QUADERNS de Godella, que ja duu sis números al carrer, sis números que concentren la història del nostre poble i en el pròxim any, 2017, volem iniciar-hi una nova etapa, amb l’edició i presentació del número 7, l’estat d’edició del qual ja comença a ser avançat.

-La nova col·lecció QÜERNS MONOGRÀFICS, el número 1 de la qual va ser presentat a Godella el passat 30 de novembre amb el títol “José Corell Benavent, mestre i pintor”. Recuperàvem així la figura d’una persona del segle XX, estimada i respectada per tota la població: el retaule de l’església parroquial de Sant Bertomeu de Godella és una bona prova de la seua obra. Cal indicar que estem treballant en l’elaboració del número 2, dedicat al pintor Ignacio Pinazo Camarlench.

Vull aprofitar l’ocasió per destacar la magnífica labor que està realitzant la Comissió de Comunicació en la xarxa, a través de nombrosos comptes del YouTube, Facebook i Twitter, en què, dia a dia, s’estan posant fotografies d’obres de Pinazo, amb motiu de la declaració de l’Any Pinazo per part de la Generalitat, com també s’hi recullen puntualment els esdeveniments culturals que es realitzen a Godella o es refereixen als nostres personatges i la nostra història fora de la localitat.

En finalitzar 2016, també podem afirmar amb orgull que disposem d’una biblioteca de caràcter pluridisciplinar que comprén més de 2.000 documents (entre llibres i revistes, aconseguits a través dels múltiples intercanvis amb associacions semblants a la nostra o amb serveis de publicacions municipals) i que segueix creixent a poc a poc.

Cal afegir que un altre dels projectes del Taller és la digitalització i edició d’algunes gravacions realitzades amb mitjans autòctons, de manera que també es puguen posar a disposició dels godellencs. A hores d’ara, s’està treballant en l’edició de “Pinazo en versos”, que es va realitzar al Capitolio al maig de 2016, però tenim algun més en preparació.

Amb l’edició de l’últim número de Cantals (el 31), hem aconseguit que l’edició en paper isca enormement millorada, guanyant en presentació i en qualitat. Esperem poder seguir introduint-hi noves millores.

Ja per acabar, volem anunciar-vos que estem immersos en un ambiciós projecte de caràcter local, interactiu amb la resta de les àrees del nostre Taller, per tal d’aprofitar al màxim el material gràfic, (audiovisual, documents, etc.), amb l’objectiu d’obtenir un millor rendiment cultural dels nostres fons arxivístics i afavorint, quan siga possible, la seua edició per al coneixement de tots els interessats en la història del nostre poble.

 ***