Equip de treball d’investigació de patrimoni musical

El Grup de Patrimoni Musical en aquestos moments ha obert recentment una nova línia d’investigació, es tracta del compositor godellà Antonio Llorens. Este músic va nàixer a Godella l’any 1842 i es va casar a Requena amb Plácida Gómez el 8 de febrero de 1866 segons el Registre Civil.
Les obres que ens han arribat són una “Danza de Llanceros Viejos” per orquestra, un peça per a violí i piano i un altra peça breu per a guitarra, junt esta última trobem tres peces més de les quals encara no hem pogut constatar l’autoria. Gràcies als treballs de reprop del nostre company Josep Vicent López s’han establit certs vincles amb músics de Godella d’aquella època. Queda encara molt per fer, molts arxius on assetjar per tal de recuperar tot este patrimoni, un d’estos projectes mès importans és que s’escolte la música d’aquest compositor en el nostre poble el més promte possible.
Deguem fer menció especial a Marcial García Ballesteros, investigador de Requena que ha estat el descobridor d’este compositor. Gràcies a ell hem pogut no sols tindrer dades al voltant d’Antoni Llorens, a més a més ens ha proporcionat els material musicals de les obres abans citades. Des d’ací volem agrair-li el seu magnífic treball que ha posat a disposició del Taller.